cięzko pali za drugim razem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sknerus
    Drive
    • 2008
    • 40

Proszę o pomoc. Rozwijając problem zawarty w temacie, trzeba użyć naprawdę dużej siły, żeby obrócić koło, gdy samochód jest podniesiony. Zdecydowanie trzymają klocki i nie wiem, czy to tłoczki są do wymiany, czy może być jakaś inna przyczyna.
  • siwyiasia
    Classic
    • 2007
    • 27

witam mam problem z moją octavią (1,9 TDI SLX). Rano zapala za pierwszym razem, ale jak go zgasze za chwile to już musze chwile kręcić aby odpalił. Jak już odpali bez wciskania gazu wskoczy na chwile na większe obroty tak ok. 2000 obrotów i wraca do normy. Dodatkowo przy jeździe mam tak jakby 3/4 gazu, jak chce wcisnąć do dechy do wolniej się rozpędza tak jakby nie dostawał wystarczjącej ilości paliwa i tak jakby go dławiło. Nie mam pojęcia co to może być. znajomy powiedział że jakiś zaworek paliwa. Prosze o pomoc

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

siwyiasia, Jaki przebieg, jaki TDI 90 (AGR czy ALH) czy 110KM, kiedy były zmieniane filtry w tym paliwa.

Wciskanie gazu na rozruch nic nie daje Komputer i tak sobie sam dobiera ilość gazu. Czy Kolega był na takim komputerze diagnostycznym jak VAG lub VAS. Jest wiele niewiadomych i trudno jest udzielić na odległość satysfakcjonującej odpowiedzi.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• siwyiasia
        Classic
        • 2007
        • 27

110 km, przebieg 180 000km, gazu na rozruch nie wciskam sam po odpaleniu dodaje na chwile gazu, a podczas jazdy nie moge wcisnąć pedała do końca bo tak jakby paliwa nie dostawał. Na vagu nie byłem ale znajomy powiedział że to jakiś zaworek paliwa

Komentarz

• JanuszSz
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 2835
          • Superb II combi (3T5)

siwyiasia, podjedź do Katowic do oddziału Mastersa.Tam mają złote ręce.Taki przypadek ciężko zdiagnozować korespondencyjnie.
          Wpisz w szukajkę: ciężki rozruch,zapalanie na zimno,zapalanie na ciepło itp.zobaczysz ile może być przyczyn,a tą jedną najlepiej wykryć VAG-em.
          Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• siwyiasia
            Classic
            • 2007
            • 27

dzięki mam pytanie gdzie jest filtr paliwa i jak go wymienic bo mam octavie ponad rok i go nie wymieniałem. Dzięki

Komentarz

• JanuszSz
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 2835
              • Superb II combi (3T5)

siwyiasia, filtr paliwa to taka metalowa puszka znajdująca się między zbiornikiem spryskiwacza a zbiornikiem nadmiarowym płynu chłodniczego.

zobacz tu i używaj szukajki.Forum to kopalnia wiedzy.

Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

Pracuję...