Proszę o pomoc. Rozwijając problem zawarty w temacie, trzeba użyć naprawdę dużej siły, żeby obrócić koło, gdy samochód jest podniesiony. Zdecydowanie trzymają klocki i nie wiem, czy to tłoczki są do wymiany, czy może być jakaś inna przyczyna.
cięzko pali za drugim razem
Zwiń
X
-
cięzko pali za drugim razem
witam mam problem z moją octavią (1,9 TDI SLX). Rano zapala za pierwszym razem, ale jak go zgasze za chwile to już musze chwile kręcić aby odpalił. Jak już odpali bez wciskania gazu wskoczy na chwile na większe obroty tak ok. 2000 obrotów i wraca do normy. Dodatkowo przy jeździe mam tak jakby 3/4 gazu, jak chce wcisnąć do dechy do wolniej się rozpędza tak jakby nie dostawał wystarczjącej ilości paliwa i tak jakby go dławiło. Nie mam pojęcia co to może być. znajomy powiedział że jakiś zaworek paliwa. Prosze o pomoc
-
-
siwyiasia, Jaki przebieg, jaki TDI 90 (AGR czy ALH) czy 110KM, kiedy były zmieniane filtry w tym paliwa.
Wciskanie gazu na rozruch nic nie daje Komputer i tak sobie sam dobiera ilość gazu. Czy Kolega był na takim komputerze diagnostycznym jak VAG lub VAS. Jest wiele niewiadomych i trudno jest udzielić na odległość satysfakcjonującej odpowiedzi.
Komentarz
-
-
siwyiasia, podjedź do Katowic do oddziału Mastersa.Tam mają złote ręce.Taki przypadek ciężko zdiagnozować korespondencyjnie.
Wpisz w szukajkę: ciężki rozruch,zapalanie na zimno,zapalanie na ciepło itp.zobaczysz ile może być przyczyn,a tą jedną najlepiej wykryć VAG-em.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
Komentarz